2020-10-12 08:16:34• hírek • Agerpres

Házi őrizetbe helyezték a Pénzmosás Elleni Országos Hivatal volt elnökét

Elutasította vasárnap Bukarest 5. kerületének bírósága a Pénzmosás Elleni Országos Hivatal volt elnökének előzetes letartóztatására vonatkozó ügyészségi igénylést, és elrendelte Laurenţiu Baranga házi őrizetbe helyezését 30 napra.

A döntés nem jogerős, megfellebbezhető.

Laurenţiu Barangát szombaton vették őrizetbe, miután házkutatást tartottak Râmnicu Vâlcea-i lakásán.

A rendőrség szombati közleményében azt írta, közintézmények megtévesztése miatt vizsgálódnak ellene, mivel hamisított – az illetékes hatóságok által utólag érvénytelenített – dokumentumokkal jutott vezető tisztségekhez állami intézményeknél és több egyetemen.

A nyomozó hatóságok szerint Baranga 640 ezer lej kárt okozott az államnak, ennyit tesz ki a munkaadói által fizetett bér bruttó összege.

Laurenţiu Barangát szeptember elején nevezték ki a Pénzmosás Elleni Országos Hivatal élére, és csütörtökön mondott le a tisztségről.

Baranga 1999-ben, 32 évesen szerzett érettségi oklevelet egy bukaresti iskolában, 41 évesen diplomázott le a bukaresti Ökológiai Egyetem menedzsment karán, majd 44 évesen a târgoviştéi Valahia egyetemen doktorált. Később – többek között – adjunktus volt a bukaresti Titu Maiorescu Egyetemen és docens az alexandriai mérnöki és tudományegyetemen.

2009-től 2020 szeptemberéig előbb tanácsos, aztán osztályvezető, majd igazgatóhelyettes volt az államtitkokat nyilvántartó és kezelő országos hivatalnál (ORNISS).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: